Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μακαρόνια φούρνου



Συστατικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο6, 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι, 2 ποτήρια ρεγκάτο τυρί τριμμένο, 1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα γλυκιά, 1 κουταλάκι ρίγανη, 2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο, 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη.

Τρόπος μαγειρέματος
1 Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μεγάλη θερμοκρασία και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.
2 Ουσιαστικά, θα βγάλουμε τα μακαρόνια και θα τα σουρώσουμε πριν είναι 100% έτοιμα, ώστε να μην λασπώσουν αργότερα στο ταψί...
3 Παίρνουμε ένα πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτοπετσέτα αν δεν σιχαίνεστε!!!) απλώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο παντού, ωστε να βουτυρώσουμε όλο το πυρέξ μας για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
4 Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, και το ψιλοκομμένο ντοματάκι.
5 Απλώνουμε καλά το ντοματάκι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ρίγανη.
6 Ρίχνουμε ακόμα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχτούν με τα μακαρόνια μας.


Και... καλή όρεξη!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts...';

LinkWithin